• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Boze Sarri sluit spelers uur op na pijnlijk verlies: "Wou het begrijpen"

  " "

  De Chelsea-coach herhaalt zijn kritiek: "Deze groep is zo moeilijk te motiveren"

  Voor de 2e keer in 10 dagen wist Chelsea-coach Maurizio Sarri niet waar hij het had. Na de 4-0-nederlaag bij Bournemouth hield de Italiaanse coach zijn spelers een uur in de kleedkamer: "Ik ben zeer kwaad en wou de match in groep en zonder buitenstaanders bespreken."

  Chelsea blijft de wisselvallige prestaties aan elkaar rijgen na Nieuwjaar. In de competitie pakten Eden Hazard en co. maar 4 op 12 en staat Chelsea 5e op gelijke hoogte met Arsenal en met de adem van een herboren United in de nek. Dit seizoen mocht Chelsea geen Champions League spelen en op deze manier is ook het ticket voor het kampioenenbal volgend seizoen geen evidentie.

   

  De 4-0 tegen het bescheiden Bournemouth was de zwaarste nederlaag voor The Blues sinds 1996. Alle doelpunten vielen na de rust. Na 90 pijnlijke minuten op het veld volgden er voor de Chelsea-spelers nog eens 60 in de kleedkamer. Sarri had daar zo zijn reden voor: "Ik wou dit in groep bespreken, zonder buitenstaanders. Ik wilde het gewoon begrijpen."

   

  Na de 2-0-nederlaag 2 weekends geleden op Arsenal fulmineerde een boze Sarri over de motivatie van zijn groep. En op diezelfde nagel klopte hij gisteravond: "Ik ben zeer kwaad. Dit is een spelersgroep die zeer moeilijk te motiveren is. Het is bijna onmogelijk om zo verschillend te spelen voor en na de rust. Ik begrijp dat niet."

   

  "Donderdag/vandaag probeer ik het nog eens, want we willen het probleem echt oplossen. Misschien is het wel mijn fout en ben ik niet in staat om de spelers te motiveren. Maar dit is zo'n sterk team, ze kunnen zelfs winnen zonder trainer. Een wedstrijd verliezen kan al eens voorvallen. Maar niet op deze manier." Zondag komt met Huddersfield de laatste op bezoek.