• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Cant: "Het Nederlandse blok zie ik als 4 à 5 aparte stukjes"

  Sanne Cant tijdens de persconferentie.

  Sanne Cant mikt op een 3e wereldtitel op een rij.

  Sanne Cant is klaar om haar wereldtitel te verdedigen in Bogense. "Volgens de kenners draai ik een megaslecht seizoen, maar de belangrijkste cross moet nog komen", blikt Cant vooruit.

  Cant: "Na de VS moest ik 1 à 2 maanden zoeken naar juiste ritme"

  Zaterdag kan Sanne Cant voor de 3e keer op een rij wereldkampioene worden. "Ik heb dit seizoen 8 keer gewonnen, dat is minder dan vorig jaar", geeft Cant toe.

   

  "Volgens de kenners heb ik een megaslecht jaar gedraaid. Maar het seizoen is nog niet gedaan en de belangrijkste cross moet nog komen."

   

  Vooral in het begin van het seizoen kwam de motor van Cant traag op gang. "Blijkbaar verteer ik de reis naar de Wereldbekerwedstrijden in de Verenigde Staten heel slecht", zegt Cant.

   

  "Mijn lichaam reageert daar niet goed op, waardoor ik 1 à 2 maanden moet zoeken naar het juiste ritme. Pas in december kwam ik erdoor, zeker in de kerstperiode had ik een goed gevoel. En in de laatste maand is mijn niveau enkel nog maar beter geworden. "

  "Zullen de Nederlanders voor elkaar rijden?"

  Dat het parcours in Bogense niet op mijn lijf geschreven is?" In Valkenburg (2018) en Bieles (2017) heb ik gewonnen op omlopen die elkaars uitersten zijn."


  "Dan bestaat er geen parcours dat me niet ligt. De omloop in Bogense lijkt veeleer op die van Luxemburg. Het is een beetje bergop en de ondergrond zou ook gelijkaardig zijn. Maar ik heb het parcours nog niet gezien. Het kan nog veel veranderen tegen zaterdag."

   

  Betsema, Brand, Vos, Worst... Cant moet zaterdag vooral rekening houden met oranjehemden. Hoe ziet ze dat Nederlandse blok? "Als 4 à 5 apartje stukjes, waar ik zeker kan tussen rijden. Zullen de Nederlanders voor elkaar rijden?", vraagt Cant zich af.
   

  "In mijn ogen is cross ieder voor zich. De sterkste komt meestal bovendrijven en dat zal op het WK niet anders zijn. Ik ben zeker klaar om  de strijd aan te gaan zaterdag."

  Kijk zaterdag live naar het WK veldrijden bij de vrouwen om 15u, op Eén en onze livestream.