• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Record: vrouwenduel Bilbao-Atletico Madrid lokt 48.000 toeschouwers: "Bravo!"

  Het was gisteren een historische avond voor het vrouwenvoetbal in Spanje én in Europa. Liefst 48.121 toeschouwers zakten af naar San Mames, het stadion van Athletic Bilbao, voor de kwartfinale in de Copa de la Reina tegen Atletico Madrid. Dat is een record voor een vrouwenwedstrijd op het Europese continent.

  Hoogtepunten van de match:

  Competitieleider Atletico wint recordmatch met 0-2

  Bilbao is de huidige nummer 5 in Spanje, Atletico de trotse leider met 17 overwinningen op 18 speeldagen. En de bezoeksters wonnen ook gisteravond: 0-2 met een goal in de extra tijd van de 1e helft en van de 2e helft.

   

  Het stadion, waar gewoonlijk het mannenteam van Bilbao speelt, was bijna volledig uitverkocht. In totaal zijn er 53.289 zitjes.

   

  Bilbao, de speelsters én de Spaanse vrouwenliga beseften het historische van de avond, getuige de tweets die de wereld werden ingestuurd. "Bravo aan alle mannelijke en vrouwen supporters die naar San Mames gekomen zijn", postte Athletic Bilbao. "We hebben het Europese record voor een vrouwenwedstrijd gebroken."

   

  Het vorige record in Spanje dateerde al van 2003 en lag een pak lager: 36.000 toeschouwers tussen Athletic en Hispalis Sevilla.

   

  De Spaanse bond juicht de groeiende belangstelling in het vrouwenvoetbal toe. Vorige week woonden ook al een recordaantal van 9.182 toeschouwers de oefeninterland tussen Spanje en de VS bij in Alicante.

  Tweets over de wedstrijd: