• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Standard ziet sterkhouder Luyindama naar Turkije verhuizen

  Luyindama gaat in Turkije voetballen.

  Standard neemt afscheid van Christian Luyindama (25). De Congolese verdediger trekt naar Galatasaray. 

  Met Diagne en Mitroglou versterkte Galatasaray vandaag zijn offensieve compartiment, maar de Turken wilden ook achterin nog versterking aantrekken. In die zoektocht kwam het bij Standard aankloppen.

   

  Christian Luyindama arriveerde in 2017 in Luik. Hij had er nog een contract tot 2021, maar de sleutelpion in de defensie verlaat Standard voor Galatasaray. Luyindama pakte met Standard de beker in 2018.

   

  Galatasaray huurt de verdediger en overhandigt Standard nu al een geldsom van 3 miljoen euro. De Turken hebben ook een aankoopoptie opgenomen in de overeenkomst. 

   

  "We bedanken Christian voor alles wat hij onze club heeft bijgebracht. We wensen hem het beste in zijn verdere professionele carrière", laat Standard weten. Luyindama droeg 74 keer het shirt van Standard.