• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Iserbyt: "Ik wil absoluut geschiedenis schrijven op het WK veldrijden"

  Eli Iserbyt tijdens de persconferentie.

  Eli Iserbyt is klaar voor de titelstrijd.

  Eli Iserbyt kan morgen voor de 3e keer de regenboogtrui veroveren bij de beloften. "Dat Pidcock een beter seizoen achter de rug heeft? Op het WK begint iedereen vanaf 0", blikt Iserbyt vooruit.

  Iserbyt: "Zou heel speciaal zijn als ik voor de 3e keer win"

  In Bogense strijdt Eli Iserbyt voor de laatste keer mee in de beloftecategorie op het WK . Na wereldtitels in 2016 en 2018 kan Iserbyt zich voor de 3e keer tot wereldkampioen kronen. Niemand deed hem dat voor.

   

  "Het zou heel speciaal zijn, als dat lukt", zegt Iserbyt. "Ik had 2 doelen dit seizoen: een 3e wereldtitel pakken en goed presteren in profcrossen. Tussen de profs ben ik vooral beter leren omgaan met de druk."

   

  De grote concurrent van Isberbyt is Tom Pidcock. Het Britse toptalent kan dit seizoen betere resultaten voorleggen dan Iserbyt. "Maar op het WK begint iedereen vanaf 0", zegt onze landgenoot.

   

  "Het komt erop aan om zo rustig mogelijk aan de start te staan. Dat heeft een grote invloed op je benen tijdens de wedstrijd. Als Pidcock geleerd heeft uit vorig jaar (toen de Brit een complete offday had), dan denk ik dat hij zelfverzekerd aan de start zal staan."

  In 2016 werd Iserbyt voor het eerst wereldkampioen.

  "Het is een kort en gladdig rondje"

  Is er naast Pidcock nog iemand met wie Iserbyt zaterdag rekening moet houden? "Ik ben zeker dat de Fransman Benoist voorin mee zal zijn", voorspelt Iserbyt. "De Italiaan Dorigoni was ook goed in Hoogerheide. En misschien zal er nog een andere Belg en een Zwitser mee zijn."

   

  "Als er 2 landgenoten in mijn spoor zitten, zal het gemakkelijk zijn om de deur dicht te doen. Dat zou een mooi scenario zijn. Ik wil absoluut geschiedenis schrijven en voor de 3e keer wereldkampioen worden."

   

  Wat vindt Pidcock ten slotte van het parcours in Bogense? "Ik heb er gisteren al enkele rondes op gereden. Het is wel iets speciaals. De ondergrond lag hard."

   

  "En toen het bovenste laagje begon te ontdooien, maakten we veel schuivers. Het viel me vooral op dat het een kort rondje is. Het parcours is een aaneenschakeling van rechte stukken. Het publiek kan de renners heel veel zien."

  Kijk morgen live naar de beloften om 13u, op onze livestream en op Canvas (vanaf 13.30u op Eén).