• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Woods gunt Porte geen verjaardagscadeau in Herald Sun Tour

  Woods en Porte

  Michael Woods en Richie Porte trokken samen over de top van de slotklim.

  Michael Woods (EF Education First) is de nieuwe leider in de Herald Sun Tour in Australië. De bronzen medaille van het afgelopen WK reed op de klim in de finale weg met Richie Porte en klopte hem in de straten van Churchill.

  Met de pittige Jeeralang-klim (3,8 km en 9,4% gemiddeld) in de slotfase kon de 2e rit al meteen als koninginnenrit bestempeld worden. Favorieten Michael Woods en Richie Porte, allebei ook al op dreef in de Tour Down Under,  ontgoochelden niet. Woods daagde Porte uit op de klim en samen trokken ze over de top.

   

  Een dag na zijn 34e verjaardag had Porte misschien op een cadeautje gehoopt van zijn vluchtgezel, maar de 2 jaar jongere Canadees was niet naar Australië afgezakt voor sentimenteel gedoe. Laatbloeier Woods, die op het afgelopen WK op het laagste podiumtreetje stond, boekt zo zijn 3e profzege. Hij is meteen ook de leider in de Herald Sun Tour.

  Uitslag en stand

  Uitslag rit 2:

   

  1. Michael Woods (Can) - 127 km in 2u55'44"
  2. Richie Porte (Aus) - zelfde tijd
  3. Kenny Elissonde (Fra) op 17"
  4. Dylan van Baarle (Ned) - 19"
  5. Lucas Hamilton (Aus) - z.t.
  6. Pavel Sivakov (Rus) - 43"

  Stand na rit 2:

  1. Michael Woods (Can) - 5u12'32"
  2. Richie Porte (Aus) - 4"
  3. Kenny Elissonde (Fra) - 27"
  4. Lucas Hamilton (Aus) - 29"
  5. Dylan van Baarle (Ned) - 33"

  Er doen geen Belgen mee aan de Herald Sun Tour.