• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Gezien in DNA Nys: "Als ik eens doortrek, ligt papa er meteen af"

  Sven en Thibau Nys

  Sven Nys kan zoon Thibau met 2 vingers in de neus volgen. Of dat beweert hij toch.

  In de 3e aflevering van DNA Nys krijgen we te zien hoe Thibau papa Sven de baard afdoet op de training en hoe mama Isabelle hem bewondert om zijn wijsheid. Toch is het niet al goud wat blinkt, zo mocht Nys junior vaststellen in Koksijde.

  Sven en Thibau plagen elkaar op training

  Jarenlang keek Thibau Nys op naar de fysieke kracht van zijn vader Sven, maar sinds kort zijn de rollen omgekeerd. "Hij weet zelf ook dat hij niet meer kan volgen", zegt Thibau. "Van hier tot aan de camionette en hij ligt er al af."

   

  Maar als ze later ook effectief het veld induiken, probeert Sven toch om zijn zoon wat op stang te jagen. "Ik ben mee, hé jong! Ik ben mee!"

  Moeilijke momenten in Koksijde: "Zie hem graag omgaan met verlies"

  Voor een eerstejaarsjunior kan Thibau Nys al indrukwekkende resultaten voorleggen. Maar hij trapt niet elke dag door de boter. Of door het zand, zoals in Koksijde. "Alles zit tegen vandaag", moppert hij op voorhand.

   

  Vader Sven ziet er het positieve van in: "Ik zie hem momenteel graag met verlies omgaan. Je leert altijd meer van je nederlagen dan van je zeges. Het zou vandaag wel eens een heel leerrijke dag kunnen worden."

  Isabelle: "Ik kijk op naar Thibau"

  Hoewel Sven en Thibau Nys twee handen op één buik zijn, heeft Nys junior ook een goeie band met zijn mama Isabelle. "Ik kijk soms naar mijn zoon op", bekent Isabelle. "Hij is een combinatie van Sven en mezelf. Gelukkig zijn onze beste eigenschappen in hem verwerkt en niet de slechtste, anders had hij zo goed niet gefietst."

   

  Toch is Thibau ook kritisch voor zijn mama. "Als ik een foto op Instagram heb gepost die hem niet aanstaat, dan krijg ik onmiddelijk een bericht: "Mama, haal dat eraf. Dat is niet meer voor je leeftijd.""

  Emoties laaien hoog op na zege van Thibau in GP Sven Nys

  2019 begon fantastisch voor de clan-Nys met de zege van Thibau in de Grote Prijs die de naam van zijn eigen vader draagt. Zowel sportief begeleider Benny Van Calster als superfan/witloofboer Jaak Cypers houdt het niet droog.

  Aflevering gemist?

  Herbekijk de volledige aflevering van DNA Nys op vrtnu.be