• home
 • video
 • pas verschenen

  OMG: Transfer van Kevin Mac Allister doet Twitter ontploffen

  Een bescheiden Argentijnse transfer van een 21-jarige verdediger van Argentinos Juniors naar topclub Boca Juniors scheert hoge toppen op sociale media. Doet Kevin Mac Allister ook bij jou een belletje rinkelen?

  Kevin Mac Allister is een jeugdspeler van Argentinos Juniors, niets speciaals tot dusver. Maar zijn naam is dat wel: hij klinkt wereldwijd bekend in de oren. En iedereen maakt dezelfde grap. Met een verwijzing naar het bekende filmkarakter uit Home Alone, de iconische kerstfilm uit 1990. (lees voort onder tweet)

  De rechtsback heeft dezelfde naam als de jongen die in Home Alone door zijn ouders thuis wordt vergeten in Chicago, terwijl het gezin met kerst op reis trekt naar Parijs. Hij beleeft de tijd van zijn leven en wimpelt 2 boeven af met heel wat valstrikken.

   

  Criticasters zullen zeggen dat de naam van de filmfiguur Kevin McAllister ietwat anders geschreven is, maar klinken doet het hetzelfde. In een wip kwamen er gevatte antwoorden met het nodige gefotoshop. (lees voort onder tweets)

  Mac Allister, een voetbalgeslacht

  De echte Kevin Mac Allister heeft een "normalere" familie. Hij is de zoon van Carlos Mac Allister, die in 1990 ook voor Boca speelde en in het nationale team ploegmaat was van Diego Maradona. Kevins jongere broer, Alexis, tekende vorige week voor 4,5 jaar bij Brighton in de Premier League.

  Kevin De Bruyne als Kevin McCallister

  Fysieke gelijkenissen tussen de voetballer Mac Allister en acteur Macaulay Culkin zijn niet meteen te zoeken. Dan doet Kevin De Bruyne beter. Dat toonde Manchester City begin december, toen het reclame maakte voor de familiefilmen in de kersttijd.