• home
 • video
 • pas verschenen

  KBVB schrapt transferverbod Tubeke, dat meteen speler aantrekt

  Tubeke.

  Tubeke heeft nog een dag om spelers aan te trekken.

  Het transferverbod dat op 21 december 2018 opgelegd werd aan 1B-club Tubeke is dinsdag door de licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) opgeheven. De Waals-Brabanders maakten meteen van de gelegenheid gebruik om hun eerste wintertransfer vast te leggen.

  Bij de tussentijdse controle in november en december vorig jaar voldeed Tubeke als enige profclub niet aan de licentievoorwaarden. De 1B-club kon niet bewijzen dat de lonen aan spelers, trainers en alle personeel en de sociale bijdragen betaald waren.     

   

  Intussen kon Tubeke die bewijzen wel voorleggen, waarop de licentiencommissie besliste het transferverbod op te heffen. De rode lantaarn in de Proximus League heeft daardoor nog anderhalve dag om zijn kern te versterken in de wintermercato.       

   

  Tubeke bleef niet bij de pakken zitten, want het rondde vandaag meteen zijn eerste inkomende transfer af. De Indonische jeugdinternational Firza Andika ondertekende een contract bij "le Sang et Or". De negentienjarige verdediger komt over van de Indonesische eersteklasser PSMS Medan