• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Sarri: "Als Hazard Chelsea wil verlaten, dan is het beter dat hij vertrekt"

  Maurizio Sarri en Eden Hazard bij een vervanging.

  Maurizio Sarri heeft op een persconferentie gezegd dat als Eden Hazard Chelsea wil verlaten, dat de Rode Duivel weg mag. Maar de Italiaanse coach van Chelsea hoopt wel dat zijn sterspeler blijft.

  Maurizio Sarri sprak met de pers in de aanloop naar de match van Chelsea bij Bournemouth. Eden Hazard wordt al enkele maanden gelinkt aan een transfer naar Real Madrid. Chelsea wil het contract tot 2020 van de Belg openbreken.

   

  "Eden is 28 jaar oud. Als hij Chelsea wil verlaten, dan denk ik dat hij best vertrekt", zegt Sarri. "Natuurlijk hoop ik op het tegendeel, ik hoop dat hij bij Chelsea wil blijven. Hij heeft het potentieel om de beste speler in Europa te worden."

   

  Onder Sarri heeft Hazard al 10 goals en 10 assists op zijn teller in de Premier League. Vaak speelt de aanvoerder van de Rode Duivels als een "valse 9", maar met de komst van Gonzalo Higuain kan dat veranderen.

   

  "Het is mijn job om Hazard nog beter te maken als speler", zegt Sarri. "Ik moet hem op de positie zetten waarin hij het meest kan uitblinken en het meest van waarde is voor Chelsea."