• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Moors na kwalificatie Giants: "CL is geslaagd, maar we blijven hongerig"

  Roel Moors.

  Antwerp Giants verzekerde zich gisteren van een ticket voor de 1/8e finale.

  De Antwerp Giants hebben zich in de Champions League basketbal bij de laatste 16 geschaard. "Ik denk niet dat we in de 1/8e finales sowieso kansloos zijn, maar het is duidelijk dat het als underdog zal gebeuren", zegt coach Roel Moors.

  "Euforie is misschien niet het juiste woord, maar ik ben trots op ons parcours", omschreef Giants-coach Roel Moors gisterenavond zijn gevoelens bij Sporza. Antwerp is zeker van een stek bij de eerste 4 in zijn poule en stoot dus door naar de 1/8e finales.

   

  "We zaten in een moeilijke, maar aantrekkelijke groep. Niemand dacht dat we ons konden plaatsen, maar we hebben het wel gedaan, op een mooie manier."

   

  "Mijn spelersgroep was van bij het begin ambitieus. Dat gold ook voor de staf. We wilden competitief zijn en de eerste 6 was onze ambitie. Maar na een paar wedstrijden is het geloof gegroeid dat we meer konden bereiken."

   

  In de volgende ronde wacht een klepper. "We spelen tegen een groepswinnaar. Dat wordt sowieso een harde noot om te kraken. De Champions League is nu geslaagd, maar we blijven hongerig."

   

  "Ik heb een jonge groep, met spelers die zich willen bewijzen op dit niveau. Ik denk dat we in de 1/8e finales niet sowieso kansloos zijn, maar het is duidelijk dat het als underdog zal gebeuren."