• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Neymar staat 10 weken aan de kant en mist Manchester United

  " "

  Neymar kreeg vorige week in de beker tegen Straatsburg weer last van zijn middenvoetsbeentje.

  Neymar en PSG weten waar ze aan toe zijn: de Braziliaan blesseerde zich vorige week weer aan het middenvoetsbeentje dat hem vorig jaar maanden van de velden hield voor het WK. Over 10 weken verwachten de dokters hem terug. Hij mist de 1/8e finales in de Champions League tegen Manchester United.

  Vorige week in de Franse beker tegen Straatsburg moest Neymar na een uur geblesseerd naar de kant. Hij was in die match aan het dollen met de tegenstander en kreeg een paar stevige trappen te verwerken. 

   

  Bij eentje daarvan voelde de Braziliaanse vedette plots het 5e middenvoetsbeentje van zijn rechter weer opspelen. Hij kon niet meer voor en moest na een uur naar de kant. Vorig jaar brak hij eind februari dat middenvoetsbeentje en was hij na een operatie maar net op tijd klaar voor de Wereldbeker. Waar Brazilië er in de kwartfinale uitging tegen België.

   

  PSG moet nu opnieuw zijn sterspeler, dit seizoen al goed voor 20 goals en 10 assists in 23 wedstrijden, missen in de belangrijke weken die eraan komen. 

   

  Vorig jaar ging PSG er zonder Neymar uit in de 1/8e finales van het kampioenenbal tegen Real Madrid. Op 12 februari is de 1/8e finale op Old Trafford, op 6 maart de return. En dat zal ook zonder Neymar zijn.

   

  Heel wat wereldvermaarde specalisten bogen zich gisteravond bij een vergadering in het trainingscentrum van PSG over de blessure. Die beslisten om niet te opereren, de spits ging akkoord met dat voorstel. Zijn onbeschikbaarheid wordt op 10 weken geschat.

   

  De kwartfinales in de Champions League, dit jaar het hoofddoel van PSG, zijn op 9/10 april en 16/17 april, dat wordt kantje boord. 

  Communiqué van PSG: