• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vanthourenhout is weer fit: "Cross missen heeft me misschien niet slecht gedaan"

  Michael Vanthourenhout.

  Michael Vanthourenhout is een van de outsiders voor het WK.

  Michael Vanthourenhout (25) vertrekt donderdagochtend met de Belgische ploeg naar Bogense voor het WK veldrijden. De Marlux-crosser liep zaterdag nog een voedselvergiftiging op, maar kon dinsdag en woensdag weer de nodige trainingen afwerken. 

  "Sinds dinsdag voel ik er niets meer van"

  Zaterdag liep de ministage met de Belgische nationale ploeg op een sisser af voor Michael Vanthourenhout. De crosser werd opgenomen in het ziekenhuis met een voedselvergiftiging.

   

  "Sinds dinsdag voel ik er niets meer van", vertelt Vanthourenhout in een persbericht. "Dinsdag trainde ik achter de brommer en vandaag nog eens in het bos op de Kluisberg."

   

  "Dat was nog eens nodig, want de test die ik in Hoogerheide had willen doen na veel lange wegtrainingen viel weg. Nog eens goed trainen in het veld was dus nodig. Vanaf nu is het rustig trainen tot het WK."

  "Ik heb zondag bijna de hele dag geslapen"

  Michael Vanthourenhout kon zondag dus niet deelnemen aan de Wereldbeker van Hoogerheide. "Ik stond 4e in een klassement waar ik veel belang aan hecht. Door mijn forfait zakte ik nog naar 8. Dat kost me ook veel geld. Die cross zou me ook gelegen hebben: lastig, redelijk technisch."

   

  "Maar mijn gezondheid ging nu eenmaal voor. Ik heb zondag bijna de hele dag geslapen. Mijn lichaam was duidelijk een beetje ontregeld."

   

  "Ik heb een cross overgeslagen. Daardoor ben ik iets frisser en dat heeft me misschien niet slecht gedaan. Anderzijds ben ik ook wat crossritme kwijt. Het is dus toch een beetje afwachten wat dat zondag geeft."