• home
 • video
 • pas verschenen

  Mertens, Van Uytvanck, Flipkens en Bonaventure tennissen tegen Frankrijk

  " "

  De vier wonnen in 2018 de barrage van de Wereldgroep in Italië.

  Fed Cup-kapitein Johan Van Herck heeft zijn selectie bekendgemaakt voor België-Frankrijk in de eerste ronde van de Wereldgroep op 9 en 10 februari in Luik. Hij behoudt het vertrouwen in de selectie van 2018.

  Elise Mertens (WTA-21), Alison Van Uytvanck (WTA-52), Kirsten Flipkens (WTA-55) en Ysaline Bonaventure (WTA-148) zijn de 4 speelsters. Die krijgen de kans op revanche, vorig jaar verloor ons land met 3-2 in de eerste ronde op hardcourt indoor in Frankrijk. Op de outdoorgravelbanen in Genoa ging de barrage vlot naar België met 4-0.

   

  In de Country Hall van Sart Tilman ligt volgend weekend ook een hardcourt. Van Herck heeft er vertrouwen in: "Met Elise, Alison, Kirsten en Ysaline kunnen we een heel sterk team opstellen voor deze kwartfinale. We hebben veel opties om Frankrijk te verslaan."

   

  Frankrijk doet het met Caroline Garcia (WTA-19), Kristina Mladenovic (WTA-44), Alizé Cornet (WTA-50), Pauline Parmentier (WTA-53) en Fiona Ferro (WTA-103).

   

  "We zijn supergemotiveerd en roepen de Belgische tennisliefhebbers op om massaal naar Luik af te zakken", vertelt Van Herck, die momenteel met de Daviscup-ploeg in Brazilië is. Daar werkt België komend weekend de eerste ronde van het vernieuwde mannenevent af.

  Selecties België-Frankrijk: