• home
 • video
 • pas verschenen

  Oud-Anderlecht-coach Van den Brom volgt straks Advocaat op bij Utrecht

  " "

  John van den Brom was van 2012 tot maart 2014 coach van Anderlecht.

  John van den Brom heeft een contract van 3 jaar getekend bij Utrecht. De 52-jarige Nederlander stapt eind dit seizoen over van AZ. Van 2012 tot 2014 was Van den Brom aan de slag bij Anderlecht.

  Van den Brom kwam in 2014 naar AZ als opvolger van Marco van Basten. Hij speelde aan de top in de Nederlandse competitie, maar kon geen trofee pakken. In 2017 en 2018 ging de bekerfinale verloren. Eind vorig jaar maakte Van den Brom bekend dat hij toe is aan een andere uitdaging. Hij is sowieso de langst zittende AZ-coach in de clubgeschiedenis.

   

  Bij Utrecht stopt Dick Advocaat op het einde van het seizoen. De oud-bondscoach van België en Nederland kwam in september Jean-Paul de Jong opvolgen als tussenpaus. En de 71-jarige wil dat ook zo houden. Advocaat wordt in de Nederlandse media genoemd als mogelijke nieuwe trainer van Feyenoord.

   

  Bij Utrecht zijn ze blij met Van den Brom: "We halen een winnaar in huis, met ervaring in binnen- en buitenland. Iemand die overal waar hij gewerkt heeft voor sportieve successen heeft gezorgd met een aanvallende speelwijze", aldus directeur voetbalzaken Jordy Zuidam.

   

  Bij Anderlecht pakte hij in zijn eerste seizoen de Supercup. In zijn 2e seizoen werd hij in maart ontslagen en opgevolgd door T2 Besnik Hasi.