• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Mooi eerbetoon voor Sala bij Arsenal-Cardiff, naam staat in spelerslijst

  Een minuut applaus, narcissen en de naam van Sala in de spelerslijst.

  Het had het grote debuut moeten worden voor Emiliano Sala in het shirt van Cardiff, maar de wedstrijd bij Arsenal werd een eerbetoon. Vorige week verdween het vliegtuigje met Sala aan boord van de radar boven Het Kanaal.

  Emiliano Sala stond niet op de grasmat in het Emirates Stadium van Arsenal, maar toch was de Argentijn er een beetje bij. Op het programmaboekje stond zijn naam onderaan de lijst met spelers van Cardiff met een afbeelding van een narcis, een symbool voor Wales en de kleuren van Nantes, naast zijn naam.

   

  De supporters van Cardiff hadden spandoeken bij en ook de gele kleur van ex-ploeg Nantes was aanwezig in het stadion. Sol Bamba en Mesut Özil, aanvoerders van Cardiff en Arsenal, legden bloemen neer op de middenstip en daarna volgde een minuut applaus voor de aftrap.

   

  Opvallend: de spelers droegen geen rouwband. Daarmee respecteerde Cardiff de wens van de familie van Sala. Die heeft de hoop nog niet opgegeven om de aanvaller levend terug te zien.

   

  "Het is moeilijk om te beschrijven hoe iedereen binnen de club zich voelt", zei Cardiff-aanvoerder Bamba. "Het is een grote tragedie. We hebben hulp gekregen om het te verwerken. We hebben het vliegtuig genomen naar hier en sommige spelers durfden bijna niet te vliegen."

  Bekijk foto's van het indrukwekkende eerbetoon aan Sala

  De naam van Sala staat op het programmaboekje.