• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Gevonden brokstukken nabij Franse kust zouden van vliegtuig Sala zijn"

  Emiliano Sala.

  Het vliegtuigje van Sala verdween begin vorige week.

  Er lijkt een doorbraak in de maak in de zaak rond de vermiste voetballer Emiliano Sala en de piloot van het verdwenen vliegtuig. Nabij de Franse kust zijn brokstukken aangetroffen die van het privévliegtuigje zouden zijn.

  Het vliegtuigje van Emiliano Sala en piloot David Ibbotson verdween vorige week van de radar. Sala had een transfer van Nantes naar Cardiff versierd, maar zou nooit op zijn Engelse bestemming geraken.

   

  De Air Accidents Investigation Branch (AAIB) laat vandaag weten dat er nabij de Franse kust in Surtainville brokstukken zijn gevonden. Het gaat om zetelbekleding. De AAIB vermoedt dat het om onderdelen van het verdwenen vliegtuigje gaat.

   

  In het gebied waar de brokstukken werden aangetroffen, zal de komende dagen verder gezocht worden naar de Argentijnse voetballer en de piloot.

   

  Er zal gespeurd worden naar onderdelen op de zeebodem, maar door de weersomstandigheden zou die zoektocht pas over enkele dagen kunnen beginnen.