• home
 • video
 • pas verschenen

  Topshorttracker Knegt ondergaat huidtransplantatie na ongeluk met kachel

  Het seizoen van shorttracker Sjinkie Knegt is voorbij. De Nederlander liep 3 weken geleden zware brandwonden op na een ongeluk met een houtkachel. Nu heeft hij een huidtransplantatie ondergaan op beide benen.

  2019 is onder een slecht gesternte gestart voor Sjinkie Knegt (29). Eerst moest de Nederlander passen voor het EK shorttrack nadat hij gekneld geraakt was tussen de deur van zijn schuur en een vorkheftruck.

   

  3 weken geleden vatten zijn kleren vuur, nadat Knegt een houtkachel had willen aansteken. Artsen hebben nu huidtransplantaties verricht op beide benen van Knegt. De onfortuinlijke Nederlander zal nog enkele weken in het brandwondencentrum van Groningen moeten verblijven.

   

  Sjinkie Knegt is al jaren een van de toonaangevende figuren in het shorttrack. Hij telt al verschillende wereldtitels en Europese titels. Op de Winterspelen lukte het nog niet voor Knegt, die een zilveren en bronzen medaille in zijn kast heeft hangen.