• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Qatarese voetballers bekogeld met schoenen, maar ze halen wel de finale

  De spelers van Qatar kregen schoenen en flesjes naar hun hoofd geslingerd.

  Qatar heeft zich voor het eerst geplaatst voor de finale van het Aziatische voetbalkampioenschap. Hun zege tegen de Verenigde Arabische Emiraten zal vooral herinnerd worden als de wedstrijd met de schoenen.

  Voor Qatar was de halve finale al historisch, want hun beste resultaat op de Asian Cup was voorheen een stek in de kwartfinales. In het duel tegen het gastland werd echter snel duidelijk dat de halve finale niet het eindstation zou worden.

   

  Boualem Khoukhi opende na 22 minuten de score en vervolgens mochten de Qatari bij een 2-0-stand gaan rusten. Het sein voor de thuissupporters om hun ongenoegen te uiten, zij gooiden met schoenen en flesjes richting de spelers van Qatar.

   

  In de slotfase herhaalden ze hun actie toen Qatar de 3-0 op het bord zette. Uiteindelijk werd het 4-0, een blamage voor de Verenigde Arabische Emiraten, dat de wedstrijd met z'n tienen beëindigde.

   

  In de finale neemt Qatar het vrijdag op tegen Japan, zij klopten Iran in de halve finales (3-0). STVV-spelers Endo en Tomiyasu stonden in de basis.

  Foto's en tweets van het schoenenincident:

  Er ligt een halve schoenenwinkel op het terrein.

  Boegeroep tijdens Qatarees volkslied

  De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Qatar leven al een tijd op gespannen voet met elkaar. In 2017 stelden ze samen met Saudi-Arabië, Bahrein en Egypte een economische boycot in tegen de steenrijke oliestaat.

   

  De voetballers van Qatar mochten aan den lijve overvinden dat ze niet geliefd zijn in het Midden-Oosten. Het regende niet alleen schoenen en flesjes, tijdens hun volkslied werden ze ook uitgejoeld door een meerderheid van de 38.646 toeschouwers in het Mohammed Bin Zayidstadion in Abu Dhabi.