• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Hilariteit bij Michel Preud'homme: "Met jou erbij was titel voor Real Madrid niet gelukt"

  Preud'homme sloot zijn carrière af bij Benfica.

  Michel Preud'homme babbelde maandag honderduit over heden en verleden in Extra Time. Zo bekende de Standard-coach dat hij aan het einde van zijn spelerscarrière een transfer Real Madrid misliep. Iets wat volgens zijn zoon vooral een goede zaak was voor Real.

  Op zijn 37e miste Preud'homme de kans om naar Real Madrid te gaan. "Fabio Capello, de nieuwe coach in Madrid, wou me halen. Ik had echter nog een contract van 1 jaar bij Benfica, dat vergeefs Chilavert als mijn vervanger wou halen."

   

  "Als dat was gelukt, mocht ik gaan, want de Paraguyaan was een naam. Benfica had het moeilijk toen. Ik moest dan ook blijven, ze hadden een keeper nodig." Preud'homme werd zo een succesvol carrière-einde onthouden.

  "Met jou was dat niet gelukt, papa"

  "Ik praat er nog wel eens over in familiekring. Stel je voor dat ik naar Real ga. Het jaar later pakken ze de titel en nog een jaar later de Champions League. Dat was wat geweest. Ik denk dat mijn zoon toen zei: "Met jou was dat misschien niet gelukt." Hilariteit alom.