• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vrouwenvolleyploeg Gent treedt volgend seizoen niet meer aan in Liga A

  De toekomst van VDK Gent ziet er niet rooskleurig uit.

  Volleybalclub VDK Bank Gent verkeert in moeilijkheden. Het clubbestuur heeft daarom beslist om de vrouwenploeg vanaf volgend seizoen niet meer te laten aantreden in Liga A. 

  De vrouwenploeg van Gent verkeert in financiële moeilijkheden, waardoor het niet meer mogelijk is om op het hoogste niveau aan te treden.

   

  "Onze droom spat uit elkaar", klinkt het op de Instagram-account van de club.

   

  "Maar we zijn een vechtploeg en geven ook nu niet op. Met jullie steun is het niet te laat. Deel dit bericht en breng ons zo in contact met potentiële sponsors die ons kunnen redden."

   

  "Na het horen van dit verschrikkelijke nieuws hebben onze dames hun vechtlust en teamgeest die ze op het veld al laten zien hadden nu ook naast het veld getoond."

   

  "De groep heeft op eigen initiatief een oproep gedaan om Dames A een toekomst te geven. Een oproep om de handen in elkaar te slaan en naar een structurele, gezonde en toekomstgerichte oplossing te zoeken."

   

  "Deze ploeg, staf en al haar medewerkers hebben alles in huis om een succesverhaal te zijn. Dus laten we de kracht van dit medium gebruiken om een doorstart te forceren en potentiële partners aan de tafel te krijgen." 

  Kampioen in 2013

  VDK Gent bestaat ruim 20 jaar. In 2013 veroverden de Oost-Vlaamse vrouwen de landstitel. Na 16 gespeelde wedstrijden staat Gent dit seizoen op de 4e plaats in de Liga A, op 11 punten van leider Oostende.

  Oproep op Instagram:

  De speelsters vechten voor hun toekomst: