• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Didillon excuseert zich voor "baraki", Standard-fans voelen zich beledigd

  " "

  De Standard-fans beloven Didillon een warm onthaal na zijn uitspraak in La Tribune.

  Anderlecht-doelman Thomas Didillon wacht een warm welkom komende zondag op Sclessin. De Fransman was gisteren te gast in La Tribune, het voetbalprogramma op de RTBF. Hij speelde er een kwisje, maar een van zijn antwoorden beviel de supporters uit Luik niet.

  Didillon kreeg van presentator Benjamin Deceuninck een Frans-Belgische kwis voorgeschoteld. Die was ludiek bedoeld, maar toen hij zijn favoriete Belgische woord moest geven, kwam Didillon met "baraki" op de proppen.

   

  "Ik heb er al heel wat geleerd sinds ik hier ben, maar om al vooruit te kijken naar zondag ga ik voor "baraki"", antwoordde de Anderlecht-doelman lachend. Ook in de studio werd flink meegelachen, maar op de sociale media kwamen meteen verwijtende reacties van Standard-supporters.

   

  "Baraki" is een dialectwoord, dat bezuiden de taalgrens verwijst naar "marginalen of personen zonder manieren, die weinig opvoeding genoten, slecht gekleed en vaak agressief zijn". Het heeft een beledigende connotatie. Omdat Twitter en Facebook ontploften, kwam Didillon na de uitzending met excuses op Instagram.

   

  "Aan zij die zich beledigd voelen: ik heb bij Seraing gevoetbald en ben daar trots op. In geen enkel geval heb ik wie dan ook geviseerd of willen beledigen. Respect tonen kreeg ik mee bij mijn opvoeding. Ik begrijp de rivaliteit, maar ik zou me daar in geen geval mee inlaten. Mijn veronschuldigingen aan zij die zich geschoffeerd voelen." Benieuwd of dat de gemoederen kan bedaren.

  Didillon zegt sorry met een foto uit zijn Seraing-periode:

  Enkele verwijten van Standard-fans: