• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Antwerp: "We betreuren dat bepaalde media negatief beeld ophangen over onze club"

  Een duel tijdens een match van Antwerp.

  Antwerp staat 3e in de stand.

  Antwerp heeft op zijn website gereageerd op de manier waarop bepaalde media berichten over de club. "Bepaalde woordkeuzes zijn fel overdreven en niet correct", luidt het.

  "Onze Engelse speelstijl in een negatief daglicht plaatsen is onrespectvol"

  "Royal Antwerp FC wil een positief verhaal schrijven, maar dat stuit hier en daar op tegenstand. Zowel vanuit bepaalde Vlaamse als Waalse media wordt er tegenwoordig een negatief beeld over onze club opgehangen", schrijft Antwerp in het bericht.

   

  "We gunnen iedereen een mening, al lijken ons bepaalde woordkeuzes fel overdreven en niet correct. RAFC heeft een Engelse speelstijl, een combinatie van gedrevenheid, fysiek en techniek. Dat in een negatief daglicht plaatsen is niet respectvol. Zeker omdat de statistieken dat  tegenspreken, want Antwerp is niet eens de ploeg met de meeste fouten."

   

  "Misschien maakt het allemaal deel uit van de psychologische oorlogsvoering die clubs en trainers graag voeren, nu de zenuwen overal strak gespannen staan?"

   

  "We betreuren die framing ten zeerste, omdat zoiets een negatieve invloed heeft op de publieke opinie. Daarom vragen wij onze fans om daar samen met de staf en het team boven te staan. Om ons daar niet door te  laten afschrikken, maar er integendeel extra kracht uit te putten."

   

  "En we zijn zeker dat alle professionele voetbalinstanties, zoals de Pro League, de KBVB en het scheidsrechterskorps, genoeg ervaring hebben om de neutraliteit te bewaren en niet mee te gaan in deze stemmingmakerij."

  De mededeling van Antwerp