• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Feyenoord-spits Van Persie is Sportpersoonlijkheid van het Jaar in Nederland

  Robin van Persie.

  Van Persie scoorde gisteren twee keer in de klassieker tegen Ajax.

  Robin van Persie is door de Nederlandse Sport Pers (NSP) uitgeroepen tot Sportpersoonlijkheid van het Jaar. De 35-jarige spits van Feyenoord, jarenlang sterkhouder bij Arsenal, Manchester United en de Nederlandse nationale ploeg, is bezig aan zijn laatste jaar als profvoetballer.

  Robin van Persie komt in het rijtje met voetballer Arjen Robben (2014), autocoureur Max Verstappen (2015), schaatser Sven Kramer (2016) en wielrenster Annemiek van Vleuten (2017), die eerder werden uitgeroepen tot Sportpersoonlijkheid van het Jaar. Wielrenner Tom Dumoulin en turner Epke Zonderland waren de andere kanshebbers.     

   

  De NSP is de beroepsorganisatie voor ongeveer 650 sportjournalisten en -fotografen. "Vooral in de laatste jaren is Robin een ware ambassadeur van Oranje en zijn clubs geweest", klinkt het. "Hij heeft ook in dat opzicht Feyenoord bij de hand genomen, zonder zijn mening te verloochenen. In gesprek met journalisten straalt hij rust en klasse uit."