• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  17-jarige student Verschaeren scoort eerste keer op hoogste niveau: "Kippenvel"

  Yari Verschaeren

  Yari Verschaeren combineert het profvoetbal met zijn studies economie-wiskunde.

  Met een mooi doelpunt heeft Yari Verschaeren Anderlecht gisteren aan de zege geholpen tegen Eupen (2-1). "Een fantastisch moment", reageert de 17-jarige middenvelder, die in zijn laatste jaar van de middelbare school zit.

  Yari Verschaeren studeert economie-wiskunde en dat toont hij ook op het terrein van Anderlecht. Met een scherpe knal in de verste hoek opende hij gisteravond de rekening voor paars-wit.

   

  "Een fantastisch moment", glunderde Verschaeren na zijn eerste goal in de Jupiler Pro League. "Ik kreeg de kans om aan de aftrap te staan en wilde er alles aan doen om zo goed mogelijk te presteren. En dan scoorde ik nog ook. Prachtig!"

   

  In de slotfase trakteerde het Astridpark de 17-jarige speler op een applausvervanging. "Ook dat vond ik fantastisch. Ik moet de supporters bedanken voor dat kippenvelmoment", vertelt hij.

   

  Volgend weekend staat in Luik de topper tegen Standard op het programma. "Misschien start ik dan weer", hoopt Verschaeren. "Dan krijg ik zeker weer kippenvel, want Standard is niet zomaar een ploeg."

  VIDEO: Bekijk het doelpunt van Yari Verschaeren (1-1)