• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Overmeire, twee dagen later: "Een klein mirakel nodig, maar ik blijf er voor gaan"

  Killian Overmeire.

  Lokeren volgt op 8 punten van nummer 15 Waasland-Beveren.

  "Vraag mij alles maandag nog eens", vertelde Lokeren-aanvoerder Killian Overmeire (33) zaterdag in een emotionele babbel na de uppercut tegen Zulte Waregem. Twee dagen later trok Sporza naar Lokeren voor een nieuw gesprek met Overmeire. "Ik ben toch al weer beginnen te kijken naar de stand en het programma van de verschillende ploegen."

  Lokeren-fans hebben weinig hoop op een goeie afloop

  "We blijven vechten tot het honderd procent zeker is"

  Killian Overmeire zat zaterdag in zak en as. Twee dagen later trok Sporza naar de Lokeren-training met een logische vraag. "Hoe ik me voel? Het antwoord is even logisch als de vraag: slecht", vertelde Overmeire vanmiddag.

   

  "Onze nederlaag en de resultaten in de andere matchen waren een enorme klap. Maar ik ben nu al opnieuw beginnen te kijken naar de stand en het programma van ons en de andere ploegen."

   

  "Normaal gooien we clichés naar jullie hoofd in een interview. Zaterdag kon ik het even niet wegsteken. Maar ik heb ook gezegd dat ik mijn moed wel bijeen zou rapen. Dat is vandaag weer begonnen."

   

  "Het blijft een verschrikkelijk moeilijke opdracht. We hebben een klein mirakel nodig, maar ik blijf er voor gaan. Ik neem de jongens mee en we blijven vechten tot het honderd procent zeker is."

   

  "Je ziet dat de kopjes op training wat meer naar beneden hangen. Dat is anders dan vorige week, maar als de volgende match dichterbij komt, dan zal iedereen er wel weer anders naar kijken."

  Normaal gooien we clichés naar jullie hoofd in een interview. Zaterdag kon ik het even niet wegsteken. Maar ik heb ook gezegd dat ik mijn moed wel bijeen zou rapen. Dat is vandaag weer begonnen.

  Killian Overmeire

  "Mirakels zijn de wereld nog niet uit"

  Killian Overmeire laat zijn schouders dus niet hangen. "Ik wil later niet moeten rekenen. Stel je voor dat de ploeg die boven ons eindigt het toch nog volledig laat afweten en wij dat nu ook al doen. We moeten er absoluut voor gaan. Je weet het nooit. Mirakels zijn de wereld nog niet uit."

   

  "Ik kan mij goed inbeelden hoe hij zich voelt", vertelt doelman Ortwin De Wolf over Killian Overmeire. "Je staat machteloos, maar het is nu gewoon zo. We moeten alles geven en in voetbal is alles mogelijk. We moeten er blijven in geloven."