• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Gezien op de velden: buideldier MVP, Tango Man en coach deelt kopstoot uit

  Vreemde vogels

  Heel wat vreemde vogels (of buideldieren) afgelopen weekend.

  Het afgelopen voetbalweekend viel er weer heel wat te beleven op de verschillende velden over de hele wereld. De hoogtepunten kwamen hier eerder al aan bod, maar dit hadden jullie misschien nog niet gezien.

  Tango Man steelt de show in Chelsea-Sheffield Wednesday

  Een stunt zat er voor tweedeklasser Sheffield Wednesday niet in in de beker tegen Chelsea (3-0), maar de legendarische fan Tango Man, echte naam Paul Gregory, liet het niet aan zijn hart komen. In temperaturen die flirtten met het vriespunt stond hij in zijn (indrukwekkende) blote bast te dansen en te provoceren, waardoor de legende van Tango Man nog wat groter werd.

  Korte documentaire over Tango Man

  Idrissi (AZ) verrast slapende doelman van Heerenveen met rechtstreekse corner

  In Extra Time leerde Filip Joos ons ooit dat een doelpunt dat rechtstreeks met een corner werd gescoord een "olympisch doelpunt" wordt genoemd. AZ-aanvaller Oussama Idrissi mag zich - dankzij een slapende Heerenveen-doelman - een "olympiër" noemen en bleef daar achteraf erg... euh... bescheiden bij. "Het klinkt misschien arrogant, maar weinig mensen hebben de gave om op dat moment daar aan te denken", sprak hij zelfbewust.

  Solskjaer "has the power"

  Er komt maar geen einde aan de zegereeks van Ole Gunnar Solskjaer bij Manchester United. De zege tegen Arsenal in de FA Cup was al zijn 8e overwinning sinds hij als interim-coach werd aangesteld. De Britse website vond het een leuke parodie op Bruce Almighty (Ole-mighty?) waard.

  Italiaanse coach geeft kopstoot aan collega

  Een opstootje tussen spelers op het veld is niet ongewoon, een handgemeen tussen trainers is dat wel. Na de late gelijkmaker van zijn ploeg Lucchese, een Italiaanse derdeklasser, ging coach Giancarlo Favarin verhaal halen bij de dugout van zijn tegenstander. Toen hij zag dat woorden niet hielpen, gaf hij de assistent van Alessandria een enorme kopstoot. "Ze hadden mij de hele match zitten uitdagen", verdedigde Favarin zich achteraf.

  Buideldier wordt Man van de Match in Mexico

  De wedstrijd tussen Veracruz en Puebla in de Mexicaanse hoogste klasse was niet bepaald een hoogvlieger. Het meest opwindende moment kwam er toen een soort opossum, schijnbaar geblesseerd, het veld ophuppelde. Het beestje, bijgenaamd El Jarochito, kreeg van de tv-zender na de match prompt de titel Man van de Match. Bij Bayern München (zie tweet) lieten ze meteen weten geïnteresseerd te zijn om het buideldier aan te trekken, ondanks zijn blessure.

  Record voor Quagliarella

  Het Sampdoria van Dennis Praet pakte Udinese in met 4-0, dankzij twee (penalty)goals van Fabio Quagliarella. De 36-jarige aanvaller evenaarde hiermee een 25 jaar oud record van Gabriel Batistuta, die net als Quagliarella 11 matchen op een rij wist te scoren in de Serie A.