• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Onze man in het spoor van Evenepoel: "Ik kreeg compliment van Sagan"

  " "

  Remco Evenepoel rijdt constant in de eerste 20 en zet zich ook vaak helemaal vooraan.

  Juniorewereldkampioen Remco Evenepoel heeft zijn eerste koersdag bij de profs achter de rug. "Uitrijden" was zijn job in de eerste rit in San Juan, maar het 19-jarige toptalent deed veel meer. "Aanval is de beste verdediging."

  Bekijk de eerste koersdag van de jonge prof:

  Ontwijkt valpartijen en rijdt waaier toe

  Evenepoel keek lang uit naar zijn eerste profwedstrijd en met hem heel wat koersliefhebbers en -media. Bij de junioren reed de ex-jeugdvoetballer van Anderlecht alles kapot. De verwachtigen zijn hoog, maar de jongste wolf van Deceuninck-Quick Step blijft er ogenschijnlijk kalm onder.

   

  159 kilometer tussen San Juan en Pocito, dat was zijn eerste opdracht. Meteen de langste uit zijn koersbestaan. Bij temperaturen tot meer dan 40 graden kreeg hij een simpele opdracht mee: "Ik heb geen taak gekregen voor vandaag. Ik moet gewoon in het peloton bij de jongens blijven en zonder druk uitrijden."

   

  Onze man in de koers stelde evenwel vast dat Evenepoel zich niet wegstopte: "Hij reed vanaf het begin alert voorin. En dat heel de rit lang. De mythe dat hij niet in het peloton kan rijden, mag meteen de prullenmand in. Evenepoel ontweek een valpartij en waaiervorming half koers. Hij voelde zich in het peloton als een vis in het water", vertelde Renaat Schotte.

  De mythe dat hij niet in het peloton kan rijden, mag meteen de prullenmand in.

  Renaat Schotte
  Remco Evenepoel

  In het peloton voelt Remco Evenepoel zich als een vis in het water.

  "Ik reed constant bij de eerste 20, 30"

  Evenepoel beperkte zich dus niet tot gewoon volgen. Hij zag onderweg het gevaar van de waaiers en ging vol mee aan de bak: "Ik draaide even mee, want de beste verdediging is de aanval. Als ze waaiers trekken, moet je gewoon meedraaien. Dat hebben ze me altijd geleerd. Zo ben ik er zonder kleerscheuren uitgekomen."

   

  De jongste prof van het WorldTour-peloton kan dus tevreden terugblikken op zijn eerste profwedstrijd: "Ik heb zonder problemen constant bij de eerste 20, 30 gezeten. Ik heb zelfs een complimentje gekregen van Sagan in de koers. Hij zei me dat ik meteen goed bij de pinken was. Dat is wel motiverend." Samen met de 3-voudige wereldkampioen reed hij even op kop van het peloton.

   

  Evenepoel maakte zijn profdebuut in alle luwte ver weg van België, maar toch is de mediabelangstelling enorm. De jongeling werd druk gesolliciteerd. Liefst 7 journalisten moest hij na de race te woord staan. Wat wenst hij zelf nog voor de komende dagen? "Ik voel me goed. Hopelijk word ik niet ziek en blijft de conditie goed."

   

  Op de website van zijn team kwam Evenepoel ook nog kort terug op zijn eerste koersdag, waarin hij in het slot nog de trein voor Hodeg op de sporen zette, Gaviria won evenwel: "Het was een goeie rit om mijn debuut te maken. Niet te moeilijk, met goed lopende stukken en maar een paar technische passages. Het plan was om het team te helpen en het tempo van het peloton te bepalen. Ik ben blij met hoe de zaken gingen. Het is jammer dat we niet wonnen, maar er komen zeker nog kansen later deze week."

  Klaar voor zijn eerste koers:

  Supporteren in Café Welkom