• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Wil het niet als excuus gebruiken, maar Carcela heeft soms last van slapeloosheid na trap Mavinga"

  Mehdi Carcela.

  Het duel tussen Carcela en Mavinga in 2011.

  "Een schitterende jongen, maar hij vergeet dingen." Zo omschrijft Michel Preud'homme zijn smaakmaker en woelwater Mehdi Carcela (29). De T1 van Standard onthulde in Extra Time dat de Marokkaan een slaapprobleem heeft, het gevolg van een vreselijk duel in 2011.

  Retro: Mavinga trapt Carcela bewusteloos in Genk-Standard (2011)

  Extra Time vroeg aan Michel Preud'homme of hij soms wakker ligt van Mehdi Carcela. "Hij is een schitterende jongen. Hij lacht altijd en is lief. Maar hij vergeet dingen. Vooral de tijd? Af en toe, maar het gaat beter, hé. In vergelijking met vorig jaar, zo heb ik gehoord, is het dag en nacht. Maar voor mij moet het perfect zijn", vertelde Preud'homme.

   

  "Hij heeft dezelfde regels als iedereen en we proberen hem daarin te helpen. Maar hij heeft een slaapprobleem. Hij heeft wel een excuus."

   

  "Ik wil het niet laten gebruiken als excuus, maar sinds dat contact met Mavinga heeft hij af en toe slapeloosheid. Af en toe slaapt hij niet voor 5u 's ochtends. Daar proberen we met een psycholoog een oplossing voor te vinden."

   

  In mei 2011 incasseerde Mehdi Carcela een forse trap van Genk-speler Chris Mavinga vol in zijn aangezicht. Carcela werd in de titelmatch afgevoerd met een hersenschudding en meerdere breuken.

  Michel Preud'homme over Mehdi Carcela in Extra Time