• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Mignolet: "Deze maand gebeurt er niks, misschien in de zomer"

  Simon Mignolet

  Begin deze maand kwam Simon Mignolet nog een keer in actie bij Liverpool.

  Simon Mignolet is niet van plan om Liverpool midden het seizoen te verlaten. De volgende transferperiode is wel een optie. "Hopelijk hebben we dan de Premier en de Champions League gewonnen", vertelt de Belgische doelman.

  Simon Mignolet heeft dit seizoen 180 minuten tussen de palen gestaan: een match in de FA Cup en een wedstrijd in de League Cup. De Braziliaan Alisson neemt de andere matchen voor zijn rekening.

   

  "In maart word ik 31. Uiteraard wil ik liever spelen, maar soms moet je de situatie ook aanvaarden", stelt Mignolet in een interview met de krant Liverpool Echo. "Ik ben een professional die er staat voor het team. Op training til ik Alisson naar een hoger niveau, dat vragen de coaches me ook."

   

  In de Premier League voert Liverpool het klassement aan en in de Champions League staat in de 1/8e finales een duel met Bayern München op het programma. Bankzitter of niet: die afspraken wil Mignolet niet missen. Een transfer in de wintermercato sluit hij dan ook uit.

   

  "Deze maand gebeurt er niets", verzekert Mignolet. "We zullen zien wat er zich in de zomer voordoet. Hopelijk hebben we dan de Premier League en de Champions League gewonnen."

  In maart word ik 31. Uiteraard wil ik liever spelen, maar soms moet je de situatie ook aanvaarden.

  Simon Mignolet