• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Wuyts: "Van der Poel is eigenlijk al wereldkampioen, maar hij moet het wel nog worden"

  Toon Aerts en Mathieu van der Poel

  Hoe lang blijft Toon Aerts komende zondag bij Mathieu van der Poel?

  Vanaf nu tellen we af naar het WK veldrijden van volgend weekend. "Als Van der Poel in Bogense dezelfde schwung vindt als in zijn topcrossen, zal er niks aan te doen zijn", stelt Michel Wuyts, die in het Belgische kamp Toon Aerts sterker inschat dan titelverdediger Wout van Aert.

  Volgend weekend staat in Denemarken de hoogmis van het veldritseizoen op het programma. "Mathieu van der Poel is eigenlijk al wereldkampioen, maar hij moet het wel nog worden", blikt onze commentator Michel Wuyts al een keer vooruit. "Dat klinkt als een boutade, maar die heeft wel een grond van waarheid. Hij domineert op alle vlakken het hele seizoen."

   

  Ook gisteren triomfeerde Van der Poel, al had hij wel driekwart wedstrijd nodig om Toon Aerts in zijn kluiven te krijgen. "Een week voor het WK won hij in Hoogerheide wellicht zijn moeilijkste cross van het seizoen", denkt Wuyts. "Daardoor komt hij totaal anders uit deze generale repetitie dan vorig jaar. Toen voelde hij Van Aert sterker worden, nu is hij nog altijd de sterkste man gebleken."

   

  "Van der Poel heeft er ook verstandig aan gedaan om Pontchâteau te skippen en frisheid te zoeken. Als hij in Denemarken dezelfde schwung vindt als in zijn topcrossen, zal er niks aan te doen zijn."

   

  "Bovendien zal Van der Poels curve blijven stijgen, bij Van Aert zal die zonder tegenspraak blijven dalen. Je moet er altijd rekening mee houden dat hij zijn beste cross rijdt op het WK, maar ik ga ervan uit dat dat onvoldoende zal zijn om Van der Poel tegengas te bieden."

  Je moet er altijd rekening mee houden dat Van Aert zijn beste cross rijdt op het WK, maar ik ga ervan uit dat dat onvoldoende zal zijn om Van der Poel tegengas te bieden.

  Michel Wuyts

  "Aerts zou wel eens voor de verrassing kunnen zorgen"

  "Opgelet met Toon Aerts", gaat Michel Wuyts voort. "Na zijn eindoverwinning in de Wereldbeker komt hij bevrijd uit deze strijd. Hij kan freewheelend naar het WK trekken. Aerts zou wel eens voor de verrassing kunnen zorgen."

   

  "Voor plaats 1? Dat kan alleen maar na pech voor Van der Poel, denk ik. Plaats 2 ligt zeker binnen de mogelijkheden voor Aerts. Op dit ogenblik schat ik de Belgische kampioen beter in dan titelverdediger Wout van Aert."

   

  "Maar een WK is en blijft een WK. Het moet gereden worden", weet onze commentator maar al te goed.

   

  Afspraak nu zondag om 15u, bij Sporza zit u het hele weekend op de eerste rij tijdens het wereldkampioenschap veldrijden.

  Toon Aerts

  Toon Aerts reed gisteren naar de eindoverwinning in de Wereldbeker.

  VIDEO: Michel Wuyts blikt vooruit naar het WK

  VIDEO: Kennen Van der Poel en Van Aert de kleuren van de regenboogtrui?