• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Hein Vanhaezebrouck duikt op, de OLI-scheenbeschermers en "Praying for Sala"

  De scheenbeschermers van Olivier Deschacht.

  Speelronde 23 in de Jupiler Pro League is geschiedenis. Welke opvallende gebeurtenissen moeten we onthouden?

  Vanhaezebrouck bekijkt twee ex-clubs

  Anderhalve maand geleden kreeg Hein Vanhaezebrouck de bons bij Anderlecht. De werkloze trainer daagde sindsdien niet meer op in een voetbalstadion van een eersteklasser. Zondag deed Vanhaezebrouck dat wel: hij woonde KVK-Gent bij, op uitnodiging van Kortrijk.

  De OLI-scheenbeschermer

  Olivier Deschacht draagt Anderlecht nog altijd in zijn hart. De verdediger mag dan al bij Lokeren spelen, zijn scheenbeschermers verwijzen nog naar zijn lange periode bij paars-wit.

  "We bidden voor jouw terugkeer"

  Er is nog altijd geen nieuws over Emiliano Sala. Vorige week maandag is de Argentijnse aanvaller in een klein vliegtuigje naar Cardiff vertrokken, maar boven het Kanaal is het vliegtuig van de radar verdwenen.

   

  De politie heeft de zoektocht naar Sala donderdag opgegeven, maar dankzij een inzamelactie is er een hoop geld bijeengebracht om toch weer te gaan zoeken. Anderlecht-verdediger Kara hoopt op een goeie afloop, zo liet hij na de overwinning tegen Eupen blijken met een T-shirt onder zijn wedstrijduitrusting.

  Anderlecht-jonkie Doku knalt met zijn hoofd tegen de boarding

  Gent-doelman Kaminski knalt tegen de paal

  Thomas Kaminski keerde zondagavond terug naar KV Kortrijk, waar hij voor de winterstop het mooie weer maakte. Bijna scoorde de Gentse doelman voor zijn ex-team toen hij een rare bal niet goed onder controle kreeg.

  Dankbare coach

  AA Gent was maar wat blij dat het de drie punten meegraaide in Kortrijk. Niet het minst trainer Jess Thorup, die meteen na de wedstrijd zowat elke meegereisde supporter persoonlijk ging begroeten en bedanken.

  Klungelig

  Theo Bongonda wisselt hoogtes met laagtes af. Zaterdag, in het degradatieduel met Lokeren, kreeg de flankspeler van Zulte Waregem de lachers op zijn hand. Net voor hij wilde uithalen, struikelde Bongonda over zijn eigen voeten.