• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  De Ketele en De Pauw vormen lastminuteduo voor 6-daagse Denemarken

  " "

  In april 2018 reden De Pauw (l) en De Ketele (r) een laatste keer samen.

  Voor het eerst dit zesdaagseseizoen vormen Kenny De Ketele en Moreno De Pauw een paar. Donderdag gaan de 2 van start in Kopenhagen. Dat hebben de twee baanrenners op het laatste moment en door de omstandigheden beslist.

  De voorbije 3 seizoenen regen De Ketele en De Pauw de successen aan elkaar met overwinningen in Londen (2015, 2016), Berlijn (2016), Amsterdam (2016), als klap op de vuurpijl Gent in 2017, en Rotterdam (2018).

   

  Het duo leek goed op weg richting Tokio 2020, maar vorige zomer voor het EK ploegkoers koos De Ketele voor Ghys. En met succes: Ghys en De Ketele wonnen goud. Als Europese kampioenen werden die overal gevraagd in het circuit.

   

  In Gent werden De Ketele en Ghys tweede achter Iljo Keisse en Elia Viviani. Moreno De Pauw lag met Lindsay De Vylder ronden achter.

   

  Bij een val begin deze maand in de Zesdaagse van Rotterdam brak De Ketele zijn sleutelbeen. Kopenhagen wordt zijn rentree. En dat doet hij met De Pauw, die vorige week vader werd, 2 weken vroeger dan verwacht. "Door die gebeurtenissen pasten we ons programma aan", maakte De Ketele wereldkundig op Instagram.

   

  Vorig jaar won De Ketele de Zesdaagse van Kopenhagen aan de zijde van de Deen Michael Mørkøv, voor De Pauw met de Nederlander Yoeri Havik. In 2016 en 2017 finishten De Ketele en De Pauw samen telkens 2e in de Deense hoofdstad.

  Op 7 januari brak De Ketele zijn sleutelbeen in Rotterdam: