• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Cardiff-coach na drama met Sala: "Het was onmogelijk om te slapen"

  Neil Warnock.

  Cardiff speelt morgen tegen Arsenal.

  Over het lot van Emiliano Sala bestaat nog altijd geen duidelijkheid, maar Cardiff City moet dinsdagavond zijn eerste match spelen sinds de verdwijning van de Argentijnse wintertransfer. "Ik zit al 40 jaar in het voetbal en dit was met grote voorsprong de zwaarste week in mijn loopbaan", vertelde coach Neil Warnock (70) vandaag.

  "Wie motiveert de motivator?"

  Cardiff City speelt morgenavond zijn eerste wedstrijd sinds het onheilspellende nieuws over winteraankoop Emiliano Sala. De Argentijn werd weggeplukt bij Nantes en was op weg naar zijn nieuwe club toen zijn vliegtuigje boven zee van de radar verdween.

   

  "Het was een traumatiserende week. 24 uur op 24 ben je bezig met de vraag of het nog wel zin heeft om door te gaan", verklaarde Neil Warnock, de 70-jarige coach van Cardiff City, vandaag op een persmoment.

   

  "Het was onmogelijk om te slapen. Ik zit al 40 jaar in het voetbal en dit was met grote voorsprong de zwaarste week in mijn loopbaan. Het was traumatiserend en dat is het nog steeds."

   

  "Ik heb ook met een psycholoog gepraat. Dat was nodig. Ik moet mijn spelers motiveren, maar wie motiveert de motivator? Als ik bij de jongens ben, houd ik me sterk. Ben ik alleen thuis, kan ik aan niets anders denken."

   

  "Wellicht heeft het mij harder geraakt omdat ik hem de jongste weken regelmatig sprak. Ik ben zelf naar Frankrijk gegaan om hem te overtuigen naar hier te komen."

  Wellicht heeft het mij harder geraakt omdat ik hem de jongste weken regelmatig sprak. Ik ben zelf naar Frankrijk gegaan om hem te overtuigen naar hier te komen.

  Cardiff-coach Neil Warnock

  "Dit is een menselijk drama"

  Ook verdediger Sol Bamba is onder de indruk van de gebeurtenissen. "Van de minuut dat hij voor ons tekende en ons kwam groeten, was hij een deel van het team."

   

  "Het was voor iedereen een zware week, we zijn hier erg door aangedaan. Ik heb nooit eerder meegemaakt dat het in een kleedkamer zo stil en triest was. Dit is een menselijk drama. Als je een mens bent, raakt het je."