• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vandenbempt: "Ondanks zijn verblijf in de cel is Bayat niet veranderd"

  Mogi Bayat schudt handjes voor de match Anderlecht-Eupen.

  Mogi Bayat schudt handjes voor de match Anderlecht-Eupen.

  Mogi Bayat vertoonde zich zondagavond voor het eerst in de tribunes van Anderlecht sinds de spelersmakelaar in opspraak gekomen is in het grootschalige voetbalschandaal. Sporza-voetbalcommentator Peter Vandenbempt denkt het zijne van Bayats optreden.

  "Misschien kwam Bayat gisteren Marc Coucke een gelukkige verjaardag wensen (Coucke is zondag 54 geworden, red), maar Coucke en Michael Verschueren waren hier helemaal niet blij mee", zegt Vandenbempt.

   

  "Dit toont aan dat Mogi Bayat ondanks zijn lange verblijf in de cel nog niet veranderd is en dat hij helemaal terug is."

   

  "Het toont ook aan dat Bayat graag provoceert, want dat was het uiteindelijk toch een beetje, ook al heeft Bayat twee abonnementen op Anderlecht en mag hij gaan en staan waar hij wil. Maar een beetje discretie zou toch op zijn plaats zijn gezien de houding van Anderlecht."

   

  "Bayat is helemaal terug, hoor. Ook in deze transferperiode hoor je hem overal. Hij is druk in de weer en clubleiders werken weer met hem. Ze ontvangen hem alsof er nooit een operatie-Propere Handen geweest is."

   

  "Enkelen - zoals Marc Coucke - doen dat omdat ze niet anders kunnen. Omdat Bayat bijvoorbeeld door Nantes gemandateerd was bij de terugkeer van Kara naar Anderlecht. Anderen doen dat gewoon omdat Bayat voor hen werkt en Bayat als de beste kan helpen."

   

  "Daarom is Bayat - nadat hij in het begin een beetje schuchter was - nu toch weer zijn provocatieve zelve."

  "Trebel amuseert zich doodleuk naast Bayat"

  "Maar wat ik voor de club Anderlecht of voor de Anderlecht-top nog veel erger vind, is dat hun aanvoerder Adrien Trebel zich doodleuk naast Bayat amuseert en nog eens heel nadrukkelijk zijn steun betuigt."

   

  "Daarvoor is Trebel in het verleden al door Michael Verschueren op het matje geroepen, maar ook toen zei hij dat hij zijn standpunt niet verandert en dat Anderlecht mag doen wat het wil."

   

  "In die zin is het optreden van Trebel gisteren ook een soort van provocatie tegenover de mensen die - als ik me niet vergis - zijn riante salaris betalen."

  Verschueren: "Ik heb hier geen gevoel bij"

  Michael Verschueren, de sportief directeur van Anderlecht, was zondagavond te gast in Sports Late Night op Vier. Daar kreeg hij een vraag voorgeschoteld over de aanwezigheid van Bayat.

   

  "Ik heb er niks over te zeggen. Bayat heeft abonnementen bij ons en heeft het recht om aanwezig te zijn. Ik denk dat hij dat mag van het gerecht. Hij mag dus naar het voetbal komen kijken."

   

  "Of ik er een slecht gevoel bij heb? Ik heb er geen gevoel bij. Ik wil dat debat niet openen. De club heeft gezegd dat ze werkt met mensen die niet in verdenking gesteld zijn. Hij vertegenwoordigt een aantal spelers en één van die spelers (Anderlechtenaar Trebel, red) zat naast hem. Voor de rest geef ik daar geen commentaar op."