• home
 • video
 • pas verschenen

  D'hoore verovert zilver en brons op WB-manche in Hongkong

  Kopecky en D'hoore glunderen met de zilveren medaille.

  De Belgische delegatie op de WB-manche baanwielrennen in Hongkong heeft 2 medailles veroverd. Jolien D'hoore eindigde als derde in de scratch, samen met Lotte Kopecky pakte D'hoore zilver in de ploegkoers.

  D'hoore en Kopecky moeten buigen voor Nederland

  Eerder deze maand waren Kopecky en D'hoore de beste in de ploegkoers op de WB-manche in Nieuw-Zeeland, maar in Hongkong moesten ze tevreden zijn met de zilveren medaille.

   

  Met 24 punten moesten ze het Nederlandse duo Amy Pieters/Kirsten Wild laten voorgaan. Zij sprokkelden 29 punten. Hongkong was de laatste WB-manche en in de ploegkoers eindigt België op de vierde plaats.

  D'hoore sluit WB-seizoen af met brons op scratch

  Op de laatste dag in Hongkong moest Jolien D'hoore vol aan de bak in de scratch. Onze landgenote ging op kop de slotronde in en zag de Italiaanse Martina Fidanza en de Australische Alex Martin-Wallace nog voorbij komen. Brons was dus het deel voor D'hoore.

  Andere prestaties van de Belgen in Hongkong