• home
 • video
 • pas verschenen

  Thibau Nys likt zijn wonden na val op de trappen van Hoogerheide

  Sven en Thibau Nys wandelen bezorgd weg na de opgave van Thibau.

  Een bezorgde vader Sven Nys.

  Voor Thibau Nys was de Wereldbeker-cross in Hoogerheide niet de leukste ervaring. De junior kwam ten val op de trappen, waarna hij de strijd moest staken.

  Thibau Nys had na zijn val last van zijn elleboog en borstbeen. Een bezoek aan het ziekenhuis van Herentals leverde evenwel goed nieuws op: de junior liep geen ernstige schade op.

   

  Vader Sven stond langs de kant in Hoogerheide en gaf wat toelichting tijdens de Telenet-uitzending van de vrouwen: "Het is goed met hem, denk ik. Ik kreeg net telefoon uit het ziekenhuis dat de foto's meevallen."

   

  "Hij kreeg in die eerste momenten geen lucht, de impact was redelijk groot. Hij zag lijkbleek toen ik erbij kwam, maar hij kan morgen weer op de fiets. Als vader is dat toch wel even een bang moment. Maar het was snel opgelost." (lees voort onder foto)

  " "

  Thibau Nys krijgt zilverpapier om zich heen.

  Meeussen zet kroon op het werk, Belmans mee op podium

  De zege in Hoogerheide ging naar Witse Meeussen, Lennert Belmans mocht als 3e mee op het podium. Meeussen kroonde zich tot eindwinnaar van de Wereldbeker voor Nys, die de podiumceremonie aan zich liet voorbijgaan.

  Thibau Nys haalde de streep niet na een val

  Witse Meeussen was de grote triomfator bij de junioren