• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Stoffel Vandoorne: "Ik kan enkel boos zijn op mezelf na deze fout"

  Stoffel Vandoorne lag in een kansrijke positie toen hij uitviel.

  Stoffel Vandoorne leek zaterdag op weg naar zijn eerste punten in de Formule E, maar een crash gooide roet in het eten. "Frustrerend", reageert de autocoureur.

  Stoffel Vandoorne mocht in Santiago als vijfde starten aan de E-Prix en lag in zesde positie toen hij een fout maakte. Onze landgenoot kwam op het vuile gedeelte van het circuit terecht en belandde tegen de muur.

   

  "Dit was een frustrerende race voor mij", zegt Vandoorne. "Ook al hadden we niet de snelheid om mee te doen voor de overwinning, ik lag wel in een positie om punten te sprokkelen. Dit is heel jammer."

   

  "Na de passage van de safetycar ging ik wijd in de derde bocht en belandde ik in de muur. Helaas betekende dat de opgave voor mij. Ik kan enkel boos zijn op mezelf voor deze stomme fout. Ik wil me bij het hele team verontschuldigen."

  Bekijk de crash van Vandoorne in Santiago:

  Bijna beter dan in de Formule 1

  Stoffel Vandoorne is in de Formule E op zoek naar eerherstel. Met een 6e plaats had hij beter gedaan dan zijn twee teleurstellende seizoenen in de Formule 1. Daarin eindigde hij nooit hoger dan een 7e plaats (in de grand prixs van Singapore en Maleisië in 2017).