Ga naar de inhoud

Gaviria opent UAE-rekening in San Juan, Evenepoel doet z'n job

 zo 27 januari 2019 23:55
Fernando Gaviria is de snelste in de massasprint.

Fernando Gaviria heeft de eerste rit in de Ronde van San Juan gewonnen. De Colombiaan was iedereen te snel af in de massasprint. Remco Evenepoel reed bij zijn profdebuut attent mee vooraan en deed in de finale kopwerk in dienst van Alvaro Hodeg.

De eerste etappe in de Ronde van San Juan kreeg een traditioneel verloop. Een vroege vlucht mocht strijden voor de bergpunten en aan de tussensprints, maar na 70 km was het liedje van de vluchters uitgezongen.

 

De snelheid ging de hoogte in, omdat er een gevaar op waaiers was. Evenepoel zette zich even op kop van het peloton om de boel te bedwingen. Sagan kwam naast hem rijden en zag dat het goed was.

 

Een nieuw vluchtersgroepje was geen lang leven beschoren. Deceuninck-Quick Step nam het heft in handen voor de sprint. Petr Vakoc, die zijn eerste koers in 16 maanden reed na zijn aanrijding door een vrachtwagen, en Remco Evenepoel deden elk hun kopbeurt aan de kop van het peloton vooraleer de sprinttreintjes hun opwachting maakten.

 

Peter Sagan trok de sprint aan voor zijn ploegmaat Sam Bennett, maar die kon niet op tegen Fernando Gaviria. De Colombiaan ging op het juiste moment aan en hield goed de koord op weg naar de ritzege. Voor Gaviria is het dus bij de eerste poging bij zijn nieuwe ploeg UAE Emirates meteen raak. Hodeg werd uiteindelijk 5e. 

Bekijk de massasprint en de zege van Gaviria

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De speciale rit voor Evenepoel en Vakoc:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag eerste rit

1. Fernando Gaviria (Col) - 159 km in 3u50'12"

2. Matteo Malucelli (Ita) - z.t.

3. Sam Bennett (Ier) 

4. Luca Pacioni (Ita)

5. Alvaro Hodeg (Col)

6. Rudy Barbier (Fra)

7. Ricardo Escuela (Arg)

8.Mark Cavendish (GBr)

9.Peter Sagan (Svk)

10. Manuel Belletti (Ita)

11. Nikolas Maes
34. Remco Evenepoel
53. Tiesj Benoot

 

Stand:

1. Fernando Gaviria (Col) in 3u50'02"
2. Matteo Malucelli (Ita) op 4"
3. Sam Bennett (Ier) - 6"

4. Maximiliano Ezequiel Navarrete (Arg)  - 7"

5. Gerardo Tivani (Arg) - z.t.

6. Tiago Machado (Por) - 8"

7. Victor Arroyo (Arg) - z.t.

8. Emiliano Contreras (Arg) - 9"

9. Alejandro Osorio (Col) - z.t.

10. Luca Pacioni (Ita) - 10"
17. Nikolas Maes - z.t.
40. Remco Evenepoel