• home
 • video
 • pas verschenen

  Noorse skilegende Svindal (36) houdt het na het WK voor bekeken

  " "

  Aksel Lund Svindal pakte 12 medailles op WK en OS.

  Aksel Lund Svindal is aan zijn laatste weken als alpineskiër bezig. De 36-jarige Noor zet na het WK in februari een punt achter zijn rijk gevulde loopbaan. Sinds een zware val in 2016 sukkelt de meervoudige olympische en wereldkampioen met zijn knie.

  Svindal veroverde goud op de Winterspelen in 2010 in Vancouver (Super-G) en in 2018 in Pyeongchang (afdaling), was goed voor 5 wereldtitels en won 2 keer de algemene wereldbeker.

   

  In totaal pakte hij 12 medailles op Spelen en WK's en won hij 36 wereldbekermanches. Geen enkele Noor deed beter op het WB-circuit, Kjetil André Aamodt deed met 20 OS- en WK-plakken wel beter op de grote kampioenschappen.

   

  In 2016 kwam Svindal zwaar ten val in Kitzbühel, de kniepijn speelt hem tot vandaag parten. "Het belangrijkste is dan ook dat ik in Are aan de start kan verschijnen met een kans om te winnen. Ik zal het dus tactisch moeten aanpakken", vertelt hij over de wereldkampioenschappen van 5 tot 17 februari.