• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Ik was boos want als Wesley had gemist, hadden we een probleem"

  Wesley en Hans Vanaken omhelzen elkaar na de strafschop.

  Wesley veroorzaakte gisteren aan de kust een klein beetje commotie door de tweede penalty voor Club Brugge op te eisen. Hans Vanaken liet de Braziliaan scoren, maar coach Ivan Leko was niet tevreden.

  Toen de bal voor de tweede keer op de stip ging in Oostende-Club Brugge, dacht iedereen dat Hans Vanaken opnieuw achter de bal zou gaan staan. Die had net vanaf 11 meter Club langszij getrapt. Maar Wesley vroeg of hij de strafschop mocht nemen en maakte de 1-2.

   

  "Voor een spits is het altijd belangrijk om doelpunten te maken", legde Vanaken uit na de match. "Wesley had misschien dat doelpuntje nodig. Ik hoop dat dit hem deugd doet en dat hij weer vertrokken is om ons nog meer te helpen in de toekomst."

   

  Ivan Leko was niet opgezet met de actie van Wesley. "Ik was boos", zei de trainer van Club Brugge aan Peter Vandenbempt. "Iedereen weet dat als het penalty is, dat de bal voor Hans is."

   

  "Ik begrijp de situatie tussen Hans en Wesley, maar in het voetbal moet je de regels volgen. Wat als Wesley had gemist? Dan hadden we een probleem. Ik ben blij dat Wesley na 3 maanden weer kon scoren, maar ik had liever gehad dat Hans de penalty had omgezet." 

  Bekijk het verslag van Oostende-Club Brugge: