• home
 • video
 • pas verschenen

  Olympisch kampioen Denemarken verovert wereldtitel handbal

  Olympisch kampioen Denemarken is nu ook wereldkampioen.

  Denemarken heeft in eigen land zijn eerste wereldtitel handbal veroverd. De Deense handballers waren in de finale veel te sterk voor Noorwegen: 31-22. Titelverdediger Frankrijk pakte het brons na een ware thriller.

  Denemarken bouwde zijn succes op de reddingen van keeper Niklas Landin en de goals van WK-topscorer Mikkel Hansen. Noorwegen was bij de rust eigenlijk al verslagen (18-11) en kwam niet meer in de match.

   

  Voor Denemarken, olympisch kampioen in 2016 in Rio, is het de eerste wereldtitel. Noorwegen is voor het tweede WK op een rij verliezend finalist.

   

  De wedstrijd voor de bronzen medaille werd een echte thriller. Frankrijk, wereldkampioen in 2017, klopte Duitsland met 26-25 dankzij een buzzer-beater van Nikola Karabatic, zijn enige score van de match.

  Bekijk de ontknoping in Frankrijk-Duitsland

  Denemarken is wereldkampioen

  Denemarken steekt de wereldbeker de hoogte in