• home
 • video
 • pas verschenen

  Boudeweel vreest voor Lokeren: "Lambrecht ging vroeger naar huis"

  " "

  Lokeren-watcher Tom Boudeweel is pessimistisch over de behoudskansen.

  Lokeren heeft het cruciale degradatieduel tegen Zulte Waregem in eigen huis met 0-3 verloren en staat nu troosteloos laatste op minstens 8 punten van een veilige plaats. Onze Lokeren-watcher Tom Boudeweel ziet het in De ochtend op Radio 1 niet meer goed komen.

  Winnen en tot op 3 punten naderen van concurrent Zulte Waregem, dat was het gedroomde scenario met nieuwe coach Glen De Boeck. Maar het liep anders. Boudeweel gaf radiocommentaar bij de match: "Het was niet zo slecht als de cijfers doen vermoeden. Ik bedoel dat het verschil tussen beide teams in het spel niet zo groot was."

   

  "Lokeren is met grinta gestart, maar dan kom je weer uit bij wat de voorbije 22 wedstrijden is gebeurd. En dat is gewoon een gebrek aan kwaliteit. Het was willen, maar niet kunnen", stelde Boudeweel vast.

   

  "Er is een gebrek aan creativiteit, een gebrek aan goals. 20 goals maken in 23 matchen, dan weet je het wel. Je begint wel goed, maar je voelt langzaamaan dat Zulte Waregem beter wordt en na een half uur is het plots op 3 minuten tijd 0-2. Als je dan zo moeilijk scoort en zo moeilijk kansen creëert, dan weet je dat het moeilijk wordt. Ze hebben hun best gedaan, maar ze zijn op hun beperkingen gestoten."

   

  "Dus was het slecht? Het was niet goed, maar dat kun je niet verwachten van een ploeg die 14 punten heeft. Maar Zulte Waregem heeft zeker ook geen wereldpartij gespeeld."

  " "

  Killian Overmeire.

  "Elke coach dit seizoen botst op dezelfde problemen: een dode club, gebrek aan kwaliteit"

  De Boeck heeft dus niet meteen het tij kunnen keren. Zag Boudeweel al ingrepen van de nieuwe coach? "Ik heb het deze week gevolgd. De motivatietechnieken kwamen eraan te pas, de teugels werden wat strakker aangetrokken. Jongens die te laat kwamen, werden op hun plichten gewezen."

   

  "Alle medewerkers, van de scouts tot de mensen die voor de kledij zorgen, moesten nog eens op de toppen van de tenen gaan lopen. Om ervoor te zorgen dat iedereen voor die belangrijke wedstrijd tegen Zulte Waregem klaar was."

   

  "Zoals ik al zei, was iedereen ook scherp bij het begin van de wedstrijd. Maar als je na de match evalueert, moet je bekennen dat elke trainer - Maes is aan het seizoen begonnen, daarna kwam Sollied, nu De Boeck - voor dezelfde problemen komt te staan: dit is een dode club, dit is een moeilijk team door een gebrek aan kwaliteit."

   

  "En als je maar 3 keer wint en 5 keer gelijkspeelt op 23 matchen, dan ben je mentaal zo broos. Dus geen zelfvertrouwen, te weinig kwaliteit en geen punten: dan wordt het heel moeilijk, denk ik."

  " "

  Glen De Boeck begint niet met het verhoopte succes.

  "Overmeire zag het gisteren echt niet meer zitten"

  Boudeweel is pessimistisch voor de kansen van Lokeren: "Ze tellen 8 punten minder dan Waasland-Beveren en 9 minder dan Moeskroen, Oostende en Zulte Waregem. Ze hebben nog 7 matchen, waarin ze 5 keer spelen tegen teams in en rond de top 6, die ook echt de punten wel nodig hebben. Al weet je in België nooit."

   

  "Je hoorde het aan Killian Overmeire na de match: toch dé speler van Lokeren. Nooit voor een andere club gespeeld. Gisteren was hij superdown. Misschien is dat over 2 dagen anders, maar gisteren zag hij het echt niet meer zitten. Dat is tekenend voor de club."

   

  "Dus ik vrees ervoor: in 7 wedstrijden moeten ze 3 keer meer winnen dan de andere teams en die mogen bovendien dan geen punten meer pakken."

  " "

  Voorzitter Lambrecht vindt maar geen overnemer voor de club.

  "Lambrecht moet zo snel mogelijk een overnemer vinden"

  Eén straf beeld viel Boudeweel gisteren extra op: "Roger Lambrecht, de 87-jarige voorzitter, is 15 à 20 minuten voor het einde van de tribune gestapt, in zijn auto gekropen en naar huis gereden. Dat zegt toch enorm veel."

   

  Een degradatie naar 1B is dan ook een financiële en sportieve ramp voor Lokeren. Boudeweel: "Inderdaad. Financieel omdat je nog altijd met dat overnameverhaal zit. Voorlopig is er nog altijd geen overnemer. Lambrecht heeft aan KPMG gevraagd hoeveel deze club nog waard is. Die zeiden 12 miljoen euro, dat is heel veel geld."

   

  "Ondertussen hebben ze een nieuwe berekening laten maken door een ander bedrijf. Die komt uit op 6,5 miljoen euro waarde. De voorzitter wil natuurlijk nog wel iets meer: iets tussen de 2. Ik heb me gisteren na de match laten vertellen dat er een groep uit de regio 5 miljoen zou bieden. Het is de vraag of Roger Lambrecht daarmee akkoord gaat."

   

  "Maar wat krijg je voor die 5 miljoen? Eigenlijk moet je volgend seizoen tabula rasa maken: een hele nieuwe ploeg maken, een hele nieuwe structuur opzetten, het stadion opfleuren. Dat is enorm veel werk."

   

  "Als je ziet hoe Anderlecht afziet na de overname door Coucke, dat is niet op 1, 2, 3 gedaan. Die club moet zo snel mogelijk overgenomen worden of er moet een team aan het werk om vanaf 0 te beginnen. Maar zo simpel zal dat niet zijn. In 1B kom je teams tegen als KV Mechelen, Beerschot-Wilrijk, OHL. Dat zijn teams die een enorme financiële slagkracht hebben en ook qua structuur iets hebben staan."