• home
 • video
 • pas verschenen

  De Ryck verbetert BR polsstokspringen, Berings mist nipt EK-limiet

  Aurélie De Ryck was toch ook een beetje ontgoocheld.

  Aurélie De Ryck heeft op de Vlaamse kampioenschappen indooratletiek het Belgisch record in het polsstokspringen verbeterd. Ze sprong in Gent over 4,35 meter. Eline Berings was in Dortmund net niet snel genoeg voor de EK-limiet.

  De Ryck snoepte het Belgische record af van Fanny Smets. Die sprong in 2017 in Zweibrücken over 4,34 meter. Smets heeft wel nog het outdoorrecord in handen. Dat bedraagt sinds 2017 4,46 meter.

   

  "Ik was toch een beetje ontgoocheld. Ik had een heel goed gevoel op training in Zuid-Afrika en dan hoop je toch om over 4,40 meter te springen", zegt De Ryck aan AtletiekNieuws. "Maar ik mag zeker niet ontevreden zijn."

   

  "Ik wist het eigenlijk niet dat het record 4,34 meter was, ik wou gewoon mijn persoonlijk record verbeteren. Het is mooi meegenomen, maar ik heb toch een dubbel gevoel. De limiet voor het EK indoor ligt op 4,50 meter en dat is toch nog een grote stap die ik moet zetten. Maar ik geloof erin."

  Eline Berings strandt op zucht van EK-limiet

  In Dortmund heeft Eline Berings maar net de limiet gemist voor het EK indoor in Glasgow begin maart. De hordeloopster klokte op de 60 meter horden af na 8"10, de limiet voor het EK staat op 8"09. Op het EK indoor in 2009 in Turijn pakte Berings nog goud op de 60 meter horden.