• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Afrika Cup begint week later door de ramadan

  Kameroen

  Kameroen won 2 jaar geleden de Afrika Cup met Hugo Broos.

  Nadat begin januari Egypte was aangeduid als het nieuwe gastland van de Afrika Cup deze zomer, is nu bekend geraakt dat het toernooi een weekje later op de kalender wordt geplaatst. De reden is de ramadan.

  In plaats van op 13 juni zal het toernooi op 21 juni beginnen. Op 19 juli kennen we de winnaar. Het uitstel komt er op vraag van de Maghreblanden Marokko, Tunesië en Algerije, die hun spelers een week extra de tijd willen geven om weer op krachten te komen na de ramadan. Die loopt dit jaar van begin mei tot begin juni. 

   

  De Afrika Cup zou dit jaar aanvankelijk in Kameroen gespeeld worden, maar de Afrikaanse voetbalbond oordeelde dat de infrastructuur in dat land niet tijdig zou klaar raken en nam eind november de organisatie af van Kameroen. Begin januari werd Egypte boven Zuid-Afrika verkozen als nieuw gastland.