• home
 • video
 • pas verschenen

  WK-start van wereldkampioen Herlings in gevaar door voetbreuk

  Jeffrey Herlings kwam ten val op training in Spanje.

  Wereldkampioen motorcross Jeffrey Herlings heeft zijn voet gebroken op training in Spanje. De Nederlander ging al onder het mes, maar het wordt een race tegen de klok om klaar te raken voor de start van het MXGP-seizoen.

  Herlings kwam ten val op training in Albaida in Spanje en zou meerdere breuken in zijn rechtervoet hebben opgelopen. Dat heeft zijn ploeg KTM Factory Racing bevestigd. "We geven meer informatie als we weten hoelang Herlings moet revalideren", klinkt het.

   

  De wereldkampioen heeft vijf weken om klaar te raken voor de start van het nieuwe seizoen. Op 2 maart staat de eerste manche van het WK op het programma in Argentinië. De voorbereidende crossen in Italië, Frankrijk en Groot-Brittannië zal de Nederlander al zeker moeten missen.