• home
 • video
 • pas verschenen

  Lukaku schittert tegen Arsenal op rechts: "Zoals tegen Brazilië op het WK"

  Lukaku staat met United in de 1/8e finales.

  Manchester United kegelde vrijdagavond Arsenal uit de FA Cup. Het werd 1-3 in Londen. Opvallend: Romelu Lukaku mocht nog eens opdraven vanaf het eerste fluitsignaal.    

  En ook opmerkelijk: Lukaku stond op rechts in een driemansvoorhoede. Hij zette Alexis Sanchez en Jesse Lingard rond het halfuur op weg naar de 0-1 en 0-2. De fans van United riepen onze landgenoot na de wedstrijd uit tot Man van de Match.

   

  Lukaku: "Het was een idee van de trainer om me eens op rechts te zetten. Hij had me op die positie ook al bezig gezien bij de nationale ploeg. Ik moet mijn kansen grijpen en heb alles gegeven voor het team. Als de trainer me nodig heeft, probeer ik er te staan." 

   

  "Ik had voor de match al gezegd dat we met zijn allen ons best moesten doen en moesten domineren. Dan komt het resultaat vanzelf. Defensief en offensief zat het tegen Arsenal allemaal goed in elkaar, met dit gevolg. Ik ben heel gelukkig met deze overwinning."

  De twee assists van Lukaku:

  "Het loopt lekker"

  De assist van Lukaku aan het adres van Sanchez, die dus tegen zijn voormalige werkgever scoorde, stond in de sterren geschreven.

   

  Lukaku: "Ik had Alexis donderdag al gezegd dat hij zou scoren en dat ik hem de bal zou geven. Dat zag je ook op het veld, dat ik naar hem keek. Hij heeft het mooi afgemaakt."

   

  "Er zat eigenlijk nog meer in. 1-3 is mooi, maar de score had hoger kunnen oplopen."

   

  Wat doe je nu het liefste: scoren of assists geven, vroeg een journalist aan Lukaku.

   

  "Er gaat niks boven scoren. Maar als ik een assist kan geven, ben ik ook heel blij. Ik had er dit seizoen nog geen gegeven, denk ik. Nu geef ik er ineens 2, dus kan ik niet gelukkiger zijn."


  Met 8 op 8 onder Solskjær is United opgestaan uit de doden. "Het loopt lekker, we voelen ons fantastisch. We proberen kwaliteit te brengen en de andere ploegen onder druk te zetten. We groeien als groep", besluit Lukaku.

  "Zoals tegen Brazilië":

  "Nog veel respect voor Mourinho":