• home
 • video
 • pas verschenen

  Greipel opent rekening voor nieuwe werkgever Arkéa Samsic in Gabon

  André Greipel mocht een eerste keer een zegegebaar maken in 2019.

  Hij heeft moeten wachten tot de voorlaatste etappe van de Ronde van Gabon, maar André Greipel (36) heeft dan toch zijn eerste overwinning kunnen pakken voor Team Arkéa-Samsic.

  Na tien jaar bij Lotto-Soudal wou André Greipel bewijzen dat hij nog steeds over stevige sprintersdijen beschikt. Het Franse pro-continentale Arkéa-Samsic gaf de Duitser een kans, maar in de Ronde van Gabon leek het maar niet te lukken voor Greipel: verder dan een 2e, 3e, 4e en 5e plek kwam hij niet.

   

  Maar in de voorlaatste etappe heeft Greipel dan toch een statement kunnen maken. Na een rit van 110km tussen Bitam en Oyem bleef de Duitser Youcef Reguigui en Lorrenzo Manzin voor.

   

  In het klassement prijkt Greipel op de derde plek, op 20 seconden van de Italiaan Niccolo Bonifazio, die drie etappes wist te winnen. Voor Greipel was het zijn 156e overwinning uit zijn carrière.

   

  "Ik ben blij dat ik eindelijk een etappe heb kunnen winnen", zei Greipel. "Mijn team is me blijven steunen. Ik ben zesde, vijfde, vierde, derde en tweede geëindigd en nu haal ik eindelijk een echt resultaat."

   

  Arkéa-Samsic hoopt nog een van de laatste twee uitnodigingen te krijgen voor de Tour de France in juli. Wanty-Groupe Gobert en Cofidis kregen wel al een wildcard.