• home
 • video
 • pas verschenen

  Geëmotioneerde Overmeire: "Moet ik blijven dromen of realistisch zijn?"

  Killian Overmeire.

  Killian Overmeire.

  Bij Killian Overmeire heeft de nederlaag tegen Zulte Waregem er zwaar opingehakt. "Normaal kan ik mijn emoties wegsteken, maar nu niet", was het clubicoon eerlijk.

  Killian Overmeire speelt zijn hele profcarrière al voor Sporting Lokeren, maar na 15 seizoen in de hoogste klasse komt de degradatie opeens heel dichtbij. "Ik weet eigenlijk niet wat ik moet zeggen. Moet ik eerlijk zijn? Of …?"

   

  "Ik was altijd positief. Ook voor de match wou ik niet nadenken als er vragen kwamen over tweede klasse. Mij is altijd gezegd dat je naar het positieve moet kijken zolang het niet gedaan is. Maar nu? Wat moet ik zeggen? We staan 9 punten achter met nog 7 matchen."

   

  "Moet ik blijven dromen? Moet ik realist zijn? Ik weet het niet meer. Mathematisch ja, mathematisch kan het nog altijd. Maar dan zal er toch een klein mirakel moeten gebeuren."

   

  Lokeren begon niet slecht tegen Zulte Waregem, maar de zwakke plek van de rode lantaarn werd opnieuw blootgelegd. Lokeren creeërde nauwelijks kansen.

   

  "Deze match staat een beetje symbool voor ons seizoen. De eerste 25 tot 30 minuten waren niet zo slecht en we moesten misschien op 1-0 komen, maar dan is er een tegenaanval en boem, zij scoren. Een ploeg die aanvalt scoort bijna automatisch tegen ons. Daar krijgen we een zodanige slag van dat we mentaal niet meer kunnen terugkomen."

  "We zullen het gaatje van de naald moeten vinden"

  Na enkele minuten interview herpakte Overmeire zich en toonde opnieuw zijn strijdlust. "Als we komende maandag dit interview doen, klink ik misschien helemaal anders. Dit is gewoon een heel moeilijk moment. Normaal kan ik dat wegsteken, maar nu niet."

  "Ik ga niet opgeven, dan val ik nog liever dood. We zullen wel het gaatje van de naald moeten vinden. Het zou een klein mirakel zijn."

  Bekijk het volledige interview met Killian Overmeire