Vandoorne gaat in fout en geeft op, D'Ambrosio is koppositie kwijt

  De Brit Sam Bird wint in Chili.

  De Brit Sam Bird (Virgin Racing) heeft de ePrix in de Chileense hoofdstad Santiago gewonnen, de derde manche van het seizoen in de Formule E. Jérôme D'Ambrosio werd tiende en verliest zijn leidersplaats. 

  Bird haalde het voor de Duitsers Pascal Wehrlein (Mahindra) en Daniel Abt (Audi Sport). Jérôme D'Ambrosio (Mahindra) werd tiende en is zijn koppositie in de algemene stand kwijt. Stoffel Vandoorne (HWA Racelab) moest opnieuw opgeven.

   

  In duel met Alvaro Mortara ging de als vijfde gestarte Vandoorne de mist in bij het remmen, hij kwam zo in aanraking met een muur. Dat betekende meteen het einde van zijn race. "Ik ben erg ontgoocheld over mijn stomme fout. Ik wil me bij het hele team verontschuldigen. Ik gooi hier punten weg", klonk het schuldbewust.

   

  Jérôme D'Ambrosio, die de vorige manche in Marrakesh won, startte pas als twintigste, maar wist toch nog op te klimmen naar de tiende stek.

   

  Het seizoen 2018-2019 in de Formule E bestaat uit dertien races, verdeeld over twaalf steden op vijf continenten. De vierde manche gaat op 16 februari door in Mexico-Stad.

  De crash van Vandoorne